Bu haber kez okundu.

Türk Vatandaşlarına Özel Ankara Antlaşması Vizesi

1963 yılında imzalanan Ankara Antlaşması ile Avrupa Birliği ülkeleri ile iş birliği anlaşması imzalayan ülkelerin vatandaşlarına ticari bir vize uygulaması kararı alınmış olup günümüzde de yürürlükte olan bu antlaşmaya göre Türk vatandaşları Ankara Antlaşması vizesi ile İngiltere’de yaşama, oturum alma, vatandaşlık alma hakkına sahip olmuştur. Bu vize kapsamında İngiltere’de iş kurmak isteyen Türk vatandaşları bu düşüncelerini beyan ederek vize başvurusunda bulunabiliyorlar.

Türkiye’deki ve dünya genelindeki İngiliz Konsolosluklarına giderek ankara antlaşması vize başvurusu yapabiliyorsunuz. Başvuru sırasında kurmak istediğiniz işi ve bu iş için yeterli sermayeye sahip olduğunuzu belgelemeniz gerekiyor. Başvuru yaparken tüm detaylara dikkat etmeniz gerektiği için red cevabı almamak adına bir danışmanlık firması ile çalışmanız sizin için faydalı olacaktır. Ankara antlaşmasının tüm maddelerine hakim olan danışmanlık firmaları olumlu cevap alabilmeniz için size yardımcı olacaklardır.

Günümüzde İngiltere’ye turistik vizenin zor alındığını düşündüğünüzde size oturum izni ve vatandaşlık hakkını sunan ankara anlaşması vizesi ile İngiltere’ye yerleştiğinizde ilk bir yıl geçici oturum iznine sahip oluyorsunuz. Bu süre içinde İngiltere vatandaşlarının sahip olduğu tüm haklara sahip olarak yaşayabiliyorsunuz. 1. Yılın sonunda yaşamak için gereken geliri sağladığınızı resmi olarak beyan ettiğinizde oturum izninizi bir yıl daha uzatabiliyorsunuz. Bu şekilde 5. Yıl sonunda oturum ve vatandaşlık için başvuru yaparak hem oturum hakkı elde etmiş oluyorsunuz hem de İngiltere vatandaşı olarak yaşamınıza devam ediyorsunuz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.