Bu haber kez okundu.

ÇOCUĞUNUZ İÇİN BİR OKUL ÖNCESİ SEÇİMİNİN İPUÇLARI

Çocuğunuz için bir anaokulu seçmek çok zorlu bir görev gibi görünebilir. Bu ipuçları, aileniz için doğru olan bir okul öncesini nasıl seçeceğiniz konusunda size rehberlik edecektir

Sizler için işleri kolaylaştırmak istedik, bu yüzden çocuğunuza uygun bir okul öncesi seçimi için bazı ipuçları derledik. Okullar için ayrıntılı bilgileri bizimkolej.com adresinden de alabilirsiniz.

İyi Bir Okul Nasıl Seçilir

İlk olarak, konum, çalışma saatleri ve fiyata bakarak seçeneklerinizi daraltın. Her aile farklıdır, bu nedenle bu hususlar ihtiyaçlarınıza göre değişecektir. Birkaç anaokuluna kadar daralttıktan sonra bir tur programlayın. İlk tur en iyi çocuklar olmadan yapılır, böylece olayları gözlemlemeye ve soru sormaya odaklanabilirsiniz.

Anaokulunu gezerken bu yedi faktörü aklınızda bulundurun. Çocuğunuz için en uygun okul öncesi seçiminde etkili olacaklardır.

1. PERSONEL

Bu listedeki öğelerden okul öncesi personel kesinlikle en önemlisidir! Şunlara dikkat edin:

Öğretmenler öğrencilerle nasıl etkileşir.

Öğretmenler konuşurken öğrencilerin göz seviyesine inmelidir. Ayrıca, personel ve çocuklar arasında gerçek konuşmalar olduğunu görmek de önemlidir. Bu, çocukların söylediklerine gerçek bir ilgi gösterdiği gibi, çocukların kendilerine de gerçek bir ilgi göstermektedir.

Bir okul öncesi okula gittiğinizde, çocuklara olan ilgiyi birçok değişik şekilde görebilirsiniz. Sınıflarda gülümsemeler ve kahkahalar duymalısınız. Personel gerçekten öğrencileri dinliyor olmalıdır. Öğretmenler ve öğrenciler arasında olduğu kadar öğrenciler ve akranları arasında da çok sayıda etkileşim olmalıdır. Sarılmalar ve cesaret verici kelimeler de harika göstergelerdir.

İşini Ve Çocukları Seven Çalışanlar

Sadece gözlemlemeyerek emin olmak zordur. Mümkünse öğretmenlerle konuşun. Öğretmen işine önem veriyorsa öğretim sevgisi genellikle parlayacak! Okul öncesi müdürüne okulun devir hızını sorun. Öğretmenlerin çoğu yıllardır oradaysa, bu iyi bir işarettir.

Yeterli eğitim almış personel.

Okul öncesi müdürü, öğretmenler iin ilkyardım eğitimi de dahil olmak üzere personelin ne gibi mesleki gelişim aldığı hakkında bilgi verebilmelidir.

2. GÜVENLİK

Herhangi bir olağanüstü durum için plan hazır mı?

Okul öncesi müdürüne okulun acil durum planlarını ve öğretmen-öğrenci oranlarını sorun. Tur sırasında da oyun alanına bir göz atın.

3. ÇEVRE

Çocuk odası mobilyaları ile sınıflar.

Küçük beyinleri büyürken, çocukların rahat olması gerekir.

Sınıfta hareket etmek için alan.

Odaların büyük olması gerekmez, ancak sınıflar çocuklar için yeterli büyüklükte olmalıdır.

Zengin Kaynaklı  Sınıflar

Kaynakları zengin olan okullar, çocukların hayal güçlerini olumlu etkiler. Metaryal ne kadar içerikliyse çocuğun gelişimi o kadar iyi olur. Etüt merkezleri bu tip kaynaklarla doldurulmalıdır. Etüt Nedir? Adlı makalemiz için tıklayınız.

Öğrenci sınıf çevresinde çalışmak.

Öğrencilerin resimleri ve etkinlikleri sınıfta açıkça görülmelidir. Sınıfı kendilerine ait bir alan gibi hissetmeliler.

4. İLETİŞİM

Okul ve veliler arasındaki iletişim.

Yönetmene bir okul el kitabı olup olmadığını ve iletişim alışkanlıklarını sorun. Bir el kitabı ebeveynleri okuldan ne beklemeleri gerektiği konusunda yönlendirir. Aylık bültenler, takvimler ve e-postalar okulun ebeveynlerle iletişim kurmasının bazı yolları olabilir.

Çocuğunuzla ilgili bireysel iletişim.

Öğretmenlerin  bireysel olarakebeveynlerle nasıl iletişim kurduğunu öğrenin. Günlük notlar, haftalık paylaşımlar  veya iletişim uygulamaları yoluyla olabilir. Unutmayın, tek bir “doğru” yol yoktur, ancak sınıfın eve bağlı kalması önemlidir.

5. DAVRANIŞ YÖNETİMİ

Yöneticiye okul öncesi sınıfta hangi davranış yönergelerinin mevcut olduğunu sorduğunuzdan emin olun. Açık kurallar ve sonuçlarla birlikte yaşa uygun beklentiler olmalıdır. Ayrıca, personelin çocuklara yaşıtlarıyla ilgili sorunları nasıl çözmesi gerektiğini öğretme yollarını da sorun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.