Bu haber kez okundu.

Pamuk, Verimiyle Egeli Üreticileri Sevindirdi

Türkiye'nin önemli tarım üretim merkezlerinden Ege'de, pamuk veriminin geçen yıla göre daha iyi olması üreticileri sevindirdi.

Bölgede 2019 yılında 1 milyon 155 bin dekar alanda 568 bin ton kütlü pamuk üretimi gerçekleşti. Bu sezon ise hava şartları ve zararlı örümceklerden dolayı yaklaşık 1 milyon dekar alanda kütlü pamuk üretimi öngörülüyor. Aydın'da bu sezon 560 bin dekar alanda, İzmir'de ise 257 bin 935 dekar alanda pamuk ekimi gerçekleşti.

Ulusal Pamuk Konseyi Başkanı Bertan Balçık rekoltenin geçen sezona göre az olmasına rağmen verimin daha iyi olduğunu söyledi. Balçık konuyla ilgili gelişmeleri şu cümlelerle ifade etti: "Önümüzdeki haftalarda verim konusunda daha iyi verilerin geleceğini düşünüyoruz. Bu sene önceki yıllara göre iyi pamuk verimi bekliyoruz. Buradaki pamuk tekstilci açısından son derece önemlidir. Çünkü orta uzun elyaf pamuk üretiliyor. Bölgemizde sanayicinin istediği pamuk üretiliyor." dedi.

Bu sezon "kırmızı örümcek" gibi zararlılarla da mücadele edildiğini hatırlatan Balçık, bununla ilgili zaman zaman yanlış uygulamalara denk geldiklerini dile getirdi. Bertan Balçık, zararlılarla mücadelede konusunda iyi duruma geldiklerinde daha kaliteli pamuk üretileceğine dikkati çekti.

Pamuktaki destekleme fiyatının 80 kuruştan 1,30 kuruşa çıkmasının üreticiyi ekonomik yönden rahatlatacağını belirten Balçık, "Bu konudaki dosyamızı Cumhurbaşkanımıza arz ettik. Ülkemiz güçlüdür. Türkiye her türlü zorluğun üstesinden gelebilecek bir ülke. Üretimde de bu eksikliklerin ve kayıpların bir şekilde aşılacağına inanıyoruz. Hasat başladı ve artık herkesin gözü kulağı bu desteklemelerin açıklanmasında." ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.