Bu haber kez okundu.

Van'ın Tek Kadın Oto Yıkamacısı - Van Haberleri

Eşi, Oto Sanayi Sitesi'nde kaporta ustası olan ve çocukluğundan beri otomobillere ilgisi bulunan 38 yaşındaki ev hanımı Nuran İlkan, hem aile bütçesine katkıda bulunmak hem de iş hayatına atılmak amacıyla bir süre önce eşinin de desteğiyle İki Nisan Caddesi'nde oto yıkama istasyonu açtı.

Kadınların temizlik konusundaki hassasiyetini farkında olan sürücüler tarafından getirilen araçların iç dış temizliğini özenle yapan İlkan, kısa sürede çok sayıda müşteriye hizmet vermeye başladı.

Üç çocuk annesi İlkan, çocuklarının geleceği için açtığı istasyonda işini severek yaptığını belirterek, "Kadın olarak temizliğe daha çok dikkat ettiğimiz için müşterilerimizin de bize olan ilgisi gün geçtikçe artıyor" dedi.

İş yerini ilk açtığında tek başına görev yaptığını, işleri arttıkça biri kadın 2 kişiyi daha işe aldığını anlatan İlkan, "kadınlar çalışamaz" gibi bir yargının hakim olduğu bölgede bu düşünceyi kırmak istediğini ifade etti.

Temizlik konusunda daha titiz olması nedeniyle aracını kadınlara yıkattığını vurgulayan Burak Sönmez de "Araca kadın elinin değmesi, erkeğin elinin değmesinden çok daha farklı oluyor. Bir kadının araç yıkaması zor, ama ablalarımız bu işe gönül vermiş, ekmeklerini kazanıyorlar. Bu diğer kadınlara da örnek olmalı" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.